Bij ons kunt u appels persen al dan niet in combinatie met ander fruit zoals rode biet, kriek, kers, harde peren, kweeperen, rabarber, kruisbes, vlier, bramen, frambozen en andere kleinfruit. Er dient rekening gehouden met de maximale verhoudingen (maximum 15% kleinfruit, zachtfruit en rode biet, maximum 25% kweepeer en peer). Pruimen en kiwibes in combinatie met appels wordt sterk afgeraden omdat deze veel bezinksel geven in het sap en moeilijk te mengen zijn.
Beste verhoudingen voor mengelingen zijn:
90% appels - 10% rode biet (persing rode biet ZEKER vermelden aan planning)
85% appels - 15% kriek (ontpit invriezen en ontdooid meebrengen)
85% appels - 15% kers (ontpit invriezen en ontdooid meebrengen)
85% appels - 15% druiven (in zijn geheel meebrengen)
75% appels - 25% harde peren (zachte peren worden niet geperst)
75% appels - 25% kweepeer (verwijder vooraf de stoffige laag)
90% appels - 10% rabarber (in stukken van 10 cm invriezen en ontdooid meebrengen)
85% appels - 15% aardbei
85% appels - 15% vlier
90% appels - 10% bramen
90% appels - 10% frambozen
95% appels - 4.5% gember - 0.5% citroenen